Renske Zieverink-Veenstra

Nummer 4

Dit ben ik

Sinds vier jaar woon ik, Renske, met mijn man Bjorn in deze prachtige gemeente. Oorspronkelijk kom ik uit het mooie Twente maar werk heeft ons naar Deventer gebracht, een gemeente waar we ons meteen thuis voelden en waaraan we ons hart hebben verloren. Ook nu ik ergens anders in het land werk, kom ik thuis in Deventer en spenderen we de weekenden ook graag te midden van het moois dat de gemeente ons te bieden heeft. Dat thuisgevoel werd eind 2020 verstoord na een brief van de gemeente over plannen om pal naast onze wijk en buurtschappen mega windturbines te willen gaan plaatsen, zonder daar echt met ons over in gesprek te gaan. Een sterk gevoel van onrecht naar ons als inwoners zorgde ervoor dat ik besloot me actief in te willen zetten om de gemeente op andere gedachten te brengen, maar ook om te laten zien dat wij als inwoners mee kunnen denken over mogelijke oplossingen. Gelijkgestemden vond ik bij DeventerWint, zij hadden dezelfde zorgen over de impact van deze plannen op onze gezondheid, de natuur en leefomgeving.

Vanuit mijn rol als bestuurslid bij DeventerWint kwam ik ook in contact met de politiek van onze gemeente en zag ik ook de kansen die we in onze gemeente onbenut laten om samen met de inwoners tot plannen te komen die echt bijdragen aan het lokale belang. Plannen die samen en in het belang van de inwoners tot stand komen. Dat is mijn drijfveer geweest om lid te worden van Deventer Belang. Een lokale partij die echt gelooft in het belang van de burgers in onze gemeente en die niet wordt gestuurd door landsbelangen, beperkende perspectieven vanuit een bepaalde overtuiging en die transparant en toegankelijk is. We doen het samen, met en voor de inwoners, dat is een doel waar ik me graag voor in wil zetten. Daarom heb ik mijn rol bij DeventerWint neergelegd en me verkiesbaar gesteld voor Deventer Belang.

In het dagelijks leven

In het dagelijks leven ben ik programmamanager IT voor een groep samenwerkende ziekenhuizen. In dit samenwerkingsverband houden we ons bezig met het verbeteren van de zorg in onze ziekenhuizen. Samen met mijn collega’s in de IT houden we ons bezig met het opzetten en onderhouden van ons gezamenlijke data- en analyseplatform. Naast deze uitdagende baan ben ik in de weekenden vaak te vinden in de buitengebieden voor een wandeling. Graag ga ik ook naar de binnenstad van Deventer op een van de mooie terrassen genieten van een kop koffie of glas wijn of de winkels bezoeken in alle leuke straatjes. Of fietsen we even naar Bathmen voor een ijsje.

Hopelijk hebben we corona snel onder controle, want ik kan niet wachten om met iedereen in deze gemeente van gedachten te wisselen over wat er allemaal nog meer verbeterd kan worden! Hopelijk vanuit mijn nieuwe rol als raadslid in de gemeente Deventer.