Margriet de Jager-Stegeman

Nummer 6

Dit ben ik

In het dagelijks leven.

Mijn naam is Margriet de Jager. Ik ben geboren en getogen in Deventer waar ik met veel plezier woon samen met mijn man. Af en toe ga ik oppassen bij onze twee kleinkinderen en geniet ik van varen met een bootje in ons mooie Nederland, wandelen langs de IJssel en tuinieren en lees ik een mooi boek. Ook sporten, fietsen en bewegen vind ik nog steeds belangrijk en doe ik dan ook met plezier!

In Deventer zien we de spiegel van onze maatschappij en daar wil ik graag aan blijven bijdragen. Mijn hele leven ben ik al actief in verenigingen: voorzitter van een volleybalvereniging, twintig jaar lid van het Districtsbestuur van de Nederlandse Volleybalbond, hockeycoach. Zo ben ik ook opgevoed, met respect voor mens, dier en je groene omgeving. Ik ben een echte ‘lokalo’ en weet goed wat er leeft.

 

Mijn achtergrond als jurist gebruik ik graag om allerlei inwoners van dienst te zijn, eerst als vrijwilliger in de Rechtswinkel Deventer, maar later ook als ‘ombudsvrouw’ mensen wegwijs gemaakt in ons ingewikkelde zorgsysteem en met arbeidsconflicten, schulden of huurkwesties. En dat doe ik nog steeds. Tegenwoordig ben ik als ondernemer met een brede blik bezig met de verandering van zorg naar gezondheid. Ik vervul de rol van raadgever, coach en facilitator als schakelaar tussen de werkvloer en landelijk niveau. Naast mijn werk ben ik actief als vrijwilliger, zoals expert energietransitie, gezondheid en bestaanszekerheid in de regio en ben ik secretaris van de Deventer Bomenstichting.

Een hele geschiedenis in de politiek

Bij de oprichting van de lokale partij Deventer Belang in 1985 ben ik gevraagd om op de kandidatenlijst te komen staan. Met veel plezier heb ik jaren in de gemeenteraad gezeten en ook als wethouder heb ik 10 jaar de stad en het buitengebied mogen vertegenwoordigen. Ik vind dat we de inwoners veel meer de kans moeten geven om mee te bepalen. Het gaat om hoe we als mensen met elkaar omgaan, samen bepalen waar we heen gaan als gemeenschap. Democratie is een groot goed en dat moeten we koesteren, altijd op zoek blijven naar nieuwe vormen om inwoners mee te laten bepalen in het beleid. Mijn persoonlijke drijfveer om ook deze keer weer verkiesbaar te zijn, is dat ik graag luister naar de behoeftes van onze inwoners. Dat ondersteun ik graag mijn kennis en ervaring over Deventer en wat zich landelijk afspeelt. Vooral ook inzetten op wat lokaal nodig is. Een brede blik houden is van belang. Graag zet ik mij de komende periode weer in om samen met jullie en het mooie team van Deventer Belang de vernieuwing in Deventer handen en voeten te geven.