Henk van Harsselaar

Nummer 10

Dit ben ik

Ik ben Henk van Harsselaar en ik ben geboren in Enschede (in 1944) en bracht mijn kleutertijd door in Haarlem en vervolgens in Deventer terecht gekomen. Mijn tweede huis kocht ik in Colmschate, en met mijn echtgenote Janine (voormalig raads- en statenlid) en dochter Sabine, ben ik daar met veel plezier tot op de dag van vandaag blijven wonen; een heerlijke locatie, omringd door alle belangrijke voorzieningen, in het oudste stuk van Colmschate.

Het grootste deel van mijn werkzame leven (circa 40 jaar) was ik beleggingsadviseur bij een coöperatieve bank in het centrum van Deventer. Ik heb daar onder ander ook heel wat hypotheken verstrekt en leningen aan vooral de horeca. Ik heb er veel kennis opgedaan van de agrarische wereld door mijn vele contacten rondom Deventer, én ik heb daarnaast zeven jaar één van de eerste bar-dancings van Deventer gerund. In al die jaren heb ik dus heel wat Deventenaren langs zien komen, zowel zakelijk als privé, want ook in mijn vrije tijd dompelde ik mij graag onder in de Deventer sportwereld en het uitgaansleven!

Mijn vrouw en dochter houden mij tot op de dag van vandaag scherp ten aanzien van de (digitale) wereld om ons heen, en daarnaast verdiep ik mij nog steeds iedere dag in (financiële) actualiteiten. Ontwikkelingen ten aanzien van globalisering en het versterken van de Europese Unie vind ik voor Nederland ontzettend belangrijk, maar met vanzelfsprekend gezonde aandacht en inzet voor de eigen lokale woon- en leefomgeving. 

Daarom lokale politiek

Ik stel mij met plezier nog een keer op als één van de lijstduwers van Deventer Belang, want ik merk steeds vaker dat landelijke partijen teveel met zichzelf en hun partijbelang bezig zijn. Ik vind het algemeen belang mijn hele leven al belangrijker dan het individuele belang én het bevalt mij uitstekend bij de oudste lokale politieke partij van Deventer.