Edwin Eikelenberg

Nummer 5

Dit ben ik

Ik, Edwin, ben een geboren en getogen Deventenaar. Woonachtig op de Vijfhoek. Mijn grootste passie en hobby is motorrijden. Samen met vrienden van de motor tourclub in Deventer zijn we meestal op zondag altijd op pad (wel bij mooi weer) en plannen we ritjes waarna we genieten van de mooie groene omgeving. Daarnaast drinken we onderweg een goede bak koffie en vaak eten we ook onderweg wat. Dat is 100% genieten en je koppie leeg maken! Ik ben vader van 2 super fijne jonge kerels. Beiden erg creatief, de jongste kan super realistisch tekenen, de oudste is heel erg creatief in de computer wereld “gaming”. Ik ben meer dan 20 jaar getrouwd met Margie. Zij is letterlijk en figuurlijk mijn steun en toeverlaat. Zij is mijn persoonlijke heldin. Mijn gezin is dan ook erg belangrijk voor mij en sta ik waar dan ook onvoorwaardelijk voor klaar.

Begin 2021 kwam ik in aanraking met de politiek, het onderwerp op de agenda was motorrijden en zoals je hierboven leest is dat mijn grote passie. Het onderwerp raakte mij zo diep in mijn hart dat ik opgesprongen ben en in verweer kwam. Gelukkig kreeg ik veel bijval en steun van vele mede Deventer motorrijders en daar (ver)buiten. Ik voelde zoveel onrecht op dat moment bij ons (Motorrijdend Deventer) en op dat moment heb ik een keuze gemaakt. Je kan afwachten of je kan er wat aan doen en zorgen dat onrecht weer rechtvaardigheid wordt. Doordat ik vaker online stukken ben gaan lezen via de website van Gemeente Deventer, merkte ik dat dit onrecht vaker voor komt bij inwoners van de Gemeente Deventer. Onrecht daar gaan mijn (spreekwoordelijke) haren van overeind staan. Ik had net even wat meer informatie nodig hoe dit nou allemaal in zijn werk ging. Mijn vader, mijn andere held, Jan Eikelenberg kent Bram Emens erg goed uit het speeltuin leven en daar kreeg ik de info die ik zocht over de lokale politiek en Deventer Belang.

Nuchtere mensen, zonder poeha

Toen de vraag kwam, waarom sluit je niet aan bij Deventer Belang, hield ik in eerste instantie de boot af. Dat was namelijk niet iets waar ik al eerder over na had gedacht. Daar moest ik even de tijd voor nemen. Na vele gesprekken, wist ik dat ik me moest aansluiten. Bij Deventer Belang vond ik een stel nuchtere mensen, zonder poeha, handelend in het belang van de gemeente Deventer en al haar inwoners. Ik heb dan ook heel bewust voor een plaatselijke partij gekozen, want persoonlijk heb je niets aan landelijke punten welke lokaal doorgevoerd moeten gaan worden. Nadat ik een vergadering meegelopen had, wist ik gelijk dat dit de enige maar ook de juiste beslissing was.

Vanuit Deventer Belang hoop ik jullie dan ook na maart te mogen vertegenwoordigen als raadslid in de gemeenteraad van Deventer.

 

 

Edwin Eikelenberg
Motorrijder Edwin Eikelenberg