Albert Borkent

Nummer 12

Dit ben ik

Ik ben Albert Borkent en ik ben een echte Deventenaar. Geboren en getogen in het Roode Dorp aan de Enkstraat. In 1968 ben ik getrouwd en in 1972 hebben we ons ouderlijk huis verlaten. In mijn werkzame leven ben ik ooit begonnen als leerling Handzetter bij drukkerij De IJSEL (met één S) aan de Hoge Hondstraat, waar nu Medisch centrum de Hoge Hond staat. 

Na een reorganisatie bij deze drukkerij kreeg ik een baan aangeboden bij Drukkerij Salland die toen nog het Deventer Dagblad maakte en drukte. In 1978 solliciteerde ik bij Kluwers Courantenbedrijf waar ik Eindredacteur / Vormgever werd. Dat deed ik eerst in de Binnenstad en daarna verhuisde het bedrijf naar de Zutphenseweg waar de redactie en de drukkerij samen onder één dak verder gingen. Midden jaren tachtig kwam er een eind aan deze samenwerking en werd de redactie verplaatst naar Apeldoorn bij Wegener Nieuwsdruk Gelderland. Later schoof ook drukkerij Salland hier weer bij aan. 

 

 

Waarom Deventer Belang

In 1985 kwam Ypke Landstra bij me en vertelde hij dat hij een nieuwe partij had opgericht. Dat was Deventer Belang en hij vroeg mij of ik lid wilde worden. Na ongeveer drie maanden besloot ik mij ook aan te melden als lid van Deventer Belang. Tot op heden ben ik dat nog steeds. 

In 2003 ging ik met de VUT. Inmiddels is dat 19 jaar geleden en bestaat zelfs het krantenconcern van Wegener Nieuwsdruk Gelderland niet meer. Het bedrijf werd overgenomen door DGP-media. Naast dat ik mij verkiesbaar heb gesteld, ben ik ook secretaris van Deventer Belang.