“Deventer Belang gaat voor vernieuwing!”

In december hebben de leden van Deventer Belang unaniem gekozen vernieuwing. Hiermee werd de weg vrij gemaakt voor een nieuwe uitstraling: Deventer Belang voor en met jou! Op de vernieuwde website van de politieke beweging laat Deventer Belang zien wat deze nieuwe slogan gaat betekenen voor de inwoners van de gemeente. De rode draad in alle speerpunten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is dat het belang van Deventer Belang het belang van de Deventer burgers is.

De vernieuwing uit zich niet alleen in een nieuw logo en een nieuwe website, maar ook een de kandidatenlijst is vernieuwd. Naast de reeds bekende namen als die van frontman Bert Kleine Schaars en Bram Emens en terugkerend lid de militair Christian Kamphuis zien we ook een aantal nieuwelingen op de lijst. Zoals Edwin Eikelenberg die zich in het afgelopen jaar heeft geroerd in de door de inwoners van het Bergkwartier ervaren overlast van motorrijders. Als motorrijder wilde hij samen met deze inwoners in gesprek om de kou uit de lucht te halen.

Wij Deventer Belang, wij zijn anders. Onze bestuursleden komen vanuit de gemeente zelf en hebben de vrijheid om lokale politiek te voeren. We staan dus los van eventueel landelijke belemmerende belangen. 
– Christian Kamphuis

Edwin Eikelenberg, de Deventenaar die voor iedere inwoner van Deventer klaar staat!

 Een andere naam die we tegenkomen is die van Renske Zieverink. Zij heeft zich het afgelopen jaar ingezet vanuit DeventerWint voor meer participatie en betere communicatie door de gemeente over de energietransitie. Zowel Edwin als Renske willen deze ervaringen als inwoners van de gemeente inzetten om het perspectief van het bestuur in de gemeente te vernieuwen: luister als volksvertegenwoordiger beter naar je inwoners. Het zal de kiezer dan ook niet verbazen dat de speerpunten van Deventer Belang vooral gericht zijn op de belangen en initiatieven van de inwoners van de gemeente.