Persoonlijk verhaal van Christian Kamphuis

Christian Kamphuis: militair, vader en echtgenoot

Als actief dienend militair en vader en echtgenoot, raakt de Russische inval in Oekraïne raakt mij diep. Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik hoe het voelt om onder vuur te liggen, hoe het is om je zorgen te maken om je gezin en je toekomst. Ik heb een knoop in mijn maag als ik eraan denk hoeveel doodsangst en wanhoop de vaders, moeders, kinderen, en grootouders in Oekraïne nu moeten doorstaan. De overlevingsmodus staat aan. Poetin maakte met zijn agressieve invasie een einde aan de illusie van stabiliteit in Europa.

Tegelijkertijd steekt het mij te moeten horen dat er vanuit verschillende landelijke politieke partijen de oproep wordt gedaan om snel meer geld in defensie te moeten steken. Een signaal dat ik en mijn collega’s als tientallen jaren afgeven, want vrede, veiligheid en welvaart zijn nou eenmaal niet vanzelfsprekend in deze wereld. Ook zien we nu wat het betekent om afhankelijk te zijn van Russische fossiele brandstoffen, een gevolg van onvoldoende in te zetten op verduurzaming in de brede zin. Het heeft echter geen zin om stil te blijven staan en ons af te vragen ‘wat hadden we gekund’. Het is nu aan de landelijke politiek om samen te werken, niet alleen in Nederland maar ook in Europa. We moeten samen onze weerbaarheid verbeteren, investeren in defensie en minder afhankelijkheden creëren van Russische grondstoffen. Stabiliteit in Europa en Nederland, dat is de grootste angst van Rusland.

Maar ook wij als burgers kunnen wat doen. Wij hebben het voorrecht in een democratie in vrijheid te kunnen stemmen. Wij kunnen daarmee bijdragen aan een stabiele democratie, met een goed bestuur op verschillende niveaus. Vrije verkiezingen zijn geen vanzelfsprekendheid in de wereld, laten wij juist daarom gebruik maken van ons voorrecht. Op 14, 15 en 16 maart heb jij de kans om te kunnen stemmen voor een stabiel bestuur in Deventer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Nu, meer dan ooit, wil jij je stem laten horen. Maak gebruik van je voorrecht om in vrijheid in onze democratische samenleving te gaan stemmen.

Christian Kamphuis,
Militair, vader en echtgenoot
Kandidaatraadslid plek 2 lijst 6 Deventer Belang